Welkom op mijn website!

Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Mijn naam is Léonie Leertouwer, getrouwd met Guido en moeder van onze 2 tieners Levy en Zoë. Ik ben sinds 2012 officieel eigenaar van Photo & Graphics.

 

Officieel kom ik uit de grafische wereld. Ik heb het Grafisch Lyceum in Utrecht gedaan en heb bij een aantal drukkerijen en vormgeversstudio's gewerkt. Hier heb ik verschillende functies gehad binnen de prepress (dus de voorbereiding zowel in de tijd van de micro-, papier- en macromontage en plaatkopie als het scannen van beelden op high-res scanners, ontwerpen van o.a. diverse huisstijlen en DTP/beeldopmaak) en in de begeleiding en voorbereiding van de orders voor offsetdruk en flexodruk op het bedrijfskantoor, als orderbegeleider/account executive.

 

Na vele jaren in deze boeiende sector, maar roerige periodes van vele inkrimpingen, heb ik in 2006 voor een andere sector gekozen; de thuiszorg. Hier werd ik aangenomen als planner. In 2007 maakte ik een overstap naar mijn huidige werkgever, waar ik ook begon als planner. Later ging ik na overname administratief werk doen en sinds 2013 begon ik daar klein, naast mijn administratieve werk, met nieuwsbrieven, flyers en visitekaartjes te maken. Nadat we overgenomen werden door een van de oudste en grootste zorgorganisatie van Nederland, kwam de vraag wie het grafisch werk binnen de thuiszorg deed, waarop de directrice aangaf; 'nou daar hebben we onze Léonie voor'. Deze vraag kwam bij mij om het zorgorganisatie breed te gaan doen, waardoor mijn werk als administratief werk verviel en ik sinds vele jaren nu het grafische werk en later ook divers fotografische werk voor deze zorgorganisatie verzorg. Het begon hier met aanpassingen van de logo's, waar de bestuurders niet helemaal uitkwamen na meerdere voorstellen met een reclamebureau. Dus aan de slag! Samen met mijn collega's; een tekstschrijfster en een projectmanager ben ik aan de slag gegaan en kwamen we met een 1e voorstel. Daar werd 1 van de bestuursters heel blij van, gaf ze aan. Dit was de start van al jaren boeiend, superleuk, mooi werk en samenwerkingen. Hier werk ik 2 dagen.

 

Doordat ik 2 dagen werk, heb ik hiernaast, toen ik nog op de planning en administratie werkte, ervoor gekozen om voor mijzelf te beginnen (sinds 2007). Hierdoor ontstond langzaam aan Photo & Graphics. Eerst heel klein met zorgen dat ik de laatste ontwikkelingen binnen de grafische wereld bleef volgen en bleef ontwerpen (al was het voor mijzelf een kaart, flyertje, oid). Op den duur kreeg ik een vraag om een trouwreportage van een collega van mijn vader te doen die de foto’s zag die ik had gemaakt van mijn ouders (van 25 jaar geleden in een nieuw jasje, maar exact in dezelfde posities met een zelfde Cadillac en bloemen). Deze lukte en sindsdien begonnen de aanvragen voor fotografie ook langzaam aan binnen te druppelen.

 

In 2012 nam het serieuze vormen aan en was het tijd om Photo & Graphics te beginnen en nam ik de stap naar de Kamer van Koophandel en sta ik officieel ingeschreven. Jaren heb ik het zonder website gedaan, want via een zakelijk Facebook account ging en gaat het prima. Maar een website bleef kriebelen, dus vandaar nu mijn eigen Photo & Graphics website!

 

Er zal nog veel aan deze website bijgeschaafd worden, komende tijd, maar ik hoop dat hij als prettig wordt ervaren om te zien en lezen. Veel plezier met snuffelen op mijn website en zijn er vragen of wil je graag een prijs ontvangen voor een leuke shoot, een nieuw logo of huisstijl, ik hoor je wensen graag!

 

Graag tot ziens bij Photo & Graphics!

 

Groetjes Léonie Leertouwer